Translate

събота, 30 януари 2016 г.

БАДЕМОВО МЛЯКО


Реших и аз да пробвам така нашумелите ядкови млека :) Ммм честно казано бях много резервирана, но останах приятно изненадана! Пробвах няколко рецепти и първата от тях е с бадеми. Наистина се получава страхотно, идеално е за смутита (вече пробвах и скоро ще споделя) и може би ако се бях сетила по-рано за тези ядкови млека Коледния пост щеше да минава доста по-леко! Еее по-добре късно от колкото никога! Та сега Ви представям първата от много рецепти за ядкови млека, защото им станах голям фен и мисля да пробвам с различни семена и ядки и да Ви споделям  впечатления.


 Необходими продукти:

1 ч.ч. бадеми
4 ч.ч. вода
4 фурми
6 капки есенция ром

Забележка: Аз използвах фурми за да го подсладя, но може да използвате агаве, мед, кленов сироп или някакъв друг подсладител. Също използвах  есенция, което не е задължително и изцяло зависи от вас.

Начин на приготвяне:

Накисваме ядките предварително (за бадемите времето за накисване е 8-12 часа), след което ги прецеждаме от водата и ги измиваме добре. Слагаме ги в блендера с прецедената вода, нарязаните на ситно фурми, есенцията от  ром и блендираме всичко добре. След което прецеждаме млякото в тензух  или ситна цедка и  запазваме остатъка от ядки ( тях може да използваме за приготвянето на бадемово брашно и различни десерти). Наливаме в подходяща бутилка и съхраняваме в хладилника.


Няма коментари:

Публикуване на коментар